Marian Mocan

Director General

Expert Consulting

Arie de expertiza: consultanță în managementul general al firmei, management strategic, logistică, analiză diagnostic, planificarea afacerilor.

Contact: mmocan@expertconsulting.ro

Personalitate complexă, Marian Mocan reprezintă îmbinarea perfectă între omul de afaceri de succes, consultantul experimentat, profesorul Bologna ales prin votul studenților, coordonatorul regional pentru Regiunea de Dezvoltare Vest al Asociației Naționale a Firmelor de Consultanță și Training în Management AMCOR, rotarianul cu vechime, ajuns în înalta poziție de guvernator de district Rotary, care a dezvoltat relații cu oameni de bună calitate și se bucură de recunoașterea și de încrederea acestora.

Prin brandul sau personal, Marian Mocan contribuie direct și decisiv la imaginea în piața a companiei Expert Consulting.

Își investește angajații cu încredere, este ințelegător și foarte sociabil.

Fire altruistă și plină de generozitate cu cei din jur, rezolvă problemele delicate, urgențele sau blocajele apărute în comunicare.

Este deschis la argumente pro și contra, practică un stil de conducere participativ și deliberativ, mediază cu succes diferențele de opinie din cadrul echipei. Previne momentele conflictuale printr-un management eficient al stresului și prin discuții individuale cu colegii, care ajută la dezvoltarea lor personală și profesională.

Cei din echipa îl definesc drept “stâlpul” afacerii, liantul dintre oameni sau rădăcina din care se dezvoltă în diverse direcții firma.

Atunci când ia decizii strategice, urmărește prioritar calea legală, corectă și temeinică, nu neapărat pe cea mai ușoară, chiar dacă acest lucru presupune un efort mai susținut.

Excelent observator, îi place să ia pulsul diverselor cercuri publice și private, dezvoltându-și rolul de reprezentare și socializare și devenind principalul vector relațional și de networking cu partenerii și clienții-cheie ai firmei. Păstrează contacte cu persoanele avizate ce pot interveni în soluționarea oricăror probleme.

Este un partener de afaceri devotat fiecărui client.

Format in spiritul “ein mann, ein wort”, sobru si cultivator al seriozității, respectă cu strictețe clientul și cuvântul dat.

Personalitate echilibrată, o autentică Balanță, Marian îți dă sentimentul de siguranță, de stabilitate, de încredere și de respect, un adevărat camarad care nu te va părasi la greu.

Se bazează pe empatie, pe inteligența sa emoțională și socială și pe puterea exemplului personal. Nu le cere niciodată celorlalți să facă ceva ce nu a experimentat în prealabil el însuși.

A construit o echipă pe care se poate baza și o atmosferă de lucru placută și destinsă, în care oamenii să fie stimulați să lucreze și să se ajute unii pe alții pentru a duce toate proiectele la bun sfârșit, chiar dacă uneori au avut și câte 65 de proiecte în implementare simultană.

Pentru a reuși, a privilegiat tratamentul egal al colegilor, în care valoarea dovedită primează, iar integrarea în echipă este condiția rămânerii alături de firmă.

Crede că excelența în afaceri presupune să poți inova și ieși din șabloane, dar pentru a avea curajul să faci asta în scrierea și managementul de proiecte trebuie mai întâi să îți dezvolți un stil propriu, un set de modele, procese și documente de lucru unitare, de care sa te ții apoi cu consecvență.

A absolvit Facultatea de Mecanică secția TCM in 1986, are un Master Business Counsellor in 1994 acordat de Washington State University și un doctorat în economie la Universitatea de Vest din Timișoara din 1999. A fost visiting profesor în Franța, SUA, Germania, Italia, Spania, etc.

Are experiență în consultanță din 1993 când a participat la înființarea Centrului de Consultanță Romano-American pentru Dezvoltarea Inițiativei Private din Timișoara unde a activat timp de 6 ani.