MFE: Noutati privind modalitatea de decontare a banilor europeni

 In Fără categorie

MFE: Noutati privind modalitatea de decontare a banilor europeni

Ministerul Fondurilor Europene a creat un act normativ pentru stabilirea modului concret in care vor fi folosite fondurile europene nerambursabile pe perioada financiara 2014-2020, spre exemplu cum se va realiza prefinantarea.

In acest act s-au stabilit urmatoarele masuri pentru a veni in sprijinul beneficiarilor:

  • Ministerul Finantelor Publice va putea redistribui credite de angajament si bugetare intre ordonatorii de credite ai bugetului de stat, in functie de stadiul implementarii proiectelor/ programelor finantate din fonduri europene la nivelul fiecarei institutii.
  • beneficiarii vor trebui sa justifice folosirea prefinantarii in termen de 10 zile de la expirarea perioadei pentru care s-a acordat. Prefinantarea se va vira pe baza de state estimative, in transe, pentru o perioada de maxim 3 luni.

Ministrul fondurilor europene, domnul Marius Nica, a declarat: „Pornind de la experienta acumulata in perioada 2007-2013, venim cu elemente noi in sprijinul beneficiarilor. In primul rand, prefinantare acordata pentru salarii, onorarii si cheltuieli cu deplasarile, astfel incat acestia sa aiba la dispozitie sumele necesare pentru a-si implementa proiectele fara intarzieri si dificultati. Mai mult, introducem posibilitatea ca autoritatile de plata sa vireze direct in conturile partenerilor sumele eligibile, simplificand astfel procesul de rambursare si scurtand perioada de timp in care organizatiile implicate in proiecte asteapta sa le fie decontate cheltuielile„.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt