Start-up Nation: Precizări privind instrumentul de credit punte ce va putea fi accesat de aplicanți

Schema de ajutor de minimis aferentă Programului Start-up Nation a fost publicată ieri, 12 iunie 2017, în Monitorul Oficial, fiind aprobată prin Ordinul ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat nr. 692/06.06.2017.

De asemenea, astăzi, Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM care va gestiona programul a făcut o serie de precizări cu privire la condițiile financiare ale instrumentului de credit punte care ar urma să poată fi utilizat în cadrul Programului. Astfel, conform anunțului oficial, pentru a veni în sprijinul aplicanților care vor folosi în cadrul programului instrumentul de credit punte acordat de instituția de credit parteneră ce va fi selectată imediat după deschiderea aplicației de înscriere:

  • Dobânda lunară estimată la valoarea creditului punte va fi de maxim 5%;
  • Comisionul de garantare anual aferent creditului punte va fi de maxim 3,8% din valoarea garantată, iar plafonul de garantare este de 80% din valoarea creditului.

Perioada de depunere a aplicațiilor în cadrul Programului Start-up Nation va începe pe 15 iunie 2017 la ora 10.00, termenul limită 14 iulie 2017 (ora 20.00), acesta putând fi prelungit în situația în care nu se epuizează bugetul. 

Pentru a descărca documentele aferente programului Start-up Nation (forma trimisă spre publicare către Monitorul Oficial), click aici.

Sursa: www.aippimm.ro

Vizualizări: 529