Ramona Manescu

Consultant

Expert Consulting

Arie de expertiza: proiecte pe agricultura si dezvoltarea mediului rural, Programul Operational Regional, etc.

Contact: rmanescu@expertconsulting.ro

Ramona Manescu este consultant in afaceri cu o experienta de 12 ani in dezvoltarea agentilor economici  de pe piata din Romania, in special a celor din mediul rural.

Este inginer economist in agricultura, absolvind Facultatea de Stiinte Agricole din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole din Timisoara.

A venit la Expert Consulting, ca absolventa de management agricol, dar Ramona avea deja experienta practica in scrierea de proiecte pe agricultura si dezvoltarea mediului rural si de relationare cu institutia responsabila cu finantarea acestui tip de proiecte, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (fosta APDRP).

Motto-ul ei preferat despre oamenii competenti ai Expert Consulting este 'stim si facem impreuna, prin brainstorming de idei si dedicare, respectand termenele limita'.

Experienta vasta, acumulata dupa 50 de proiecte, i-a aratat ca fiecare client si fiecare proiect e diferit, iar consultantul trebuie sa se modeleze asteptarilor clientului, adaptand mereu prototipul de proiect si standardele sale de lucru. Stie ca fiecare client vrea sa se simta ca fiind cel mai important, ca si cand ar avea consultantul lui dedicat, iar raspunsurile prompte la solicitarile sale si disponibilitatea telefonica la apelurile urgente venite din partea acestuia sunt esentiale pentru perceptia calitatii serviciilor.

Foarte atenta, verifica intotdeauna cu seriozitate documentele primite de la client, din perspectiva eligibilitatii, intrucat acestea sunt baza de plecare si fundatia pe care se construieste fiecare proiect.

Spirit altruist si generos, le impartaseste colegilor din firma din know-how-ul sau, ori de cate ori acestia ii solicita sprijinul.

Un succes cu care se asociaza este contributia pe care a adus-o la implementarea mecanismului decontarii cererilor de plata pe proiectele europene in cadrul Sucursalei Timis a Eximbank. Le-a explicat bine acest mecanism sefilor de departament ai bancii atunci cand abia iesise din stadiul de proiect-pilot, iar acestia i-au retinut profesionalismul, devenind un exemplu in expertiza in oportunitati importante de creditare. Aceste calitati au impus-o intr-un fief al profesionistilor, fiind invitata la evenimentele si la prezentarile organizate de banca, iar recomandarile pozitive ale functionarilor bancari i-au adus ei si firmei noi clienti.

Experienta dobandita in domeniul finantarilor pentru mediul rural si relatia dezvoltata cu autoritatile de finantare si cu bancile o ajuta sa gaseasca solutiile adecvate in orice situatie si sa identifice exact sursele pentru cele mai bune informatii profesionale de care are nevoie.

Este interesata permanent sa aiba initiative, creativitate si originalitate.