MySMIS: Nu se pot înregistra utilizatori noi în cadrul sistemului la acest moment

MDRAPFE a informat într-un comunicat că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că s-au constatat deficiențe la nivelul unei baze de date din componența sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor.

În data de 10.04.2017 s-au constatat disfuncții ale echipamentului informatic dedicat asigurării funcționării unei baze de date, componentă a Sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor, administrat de D.E.P.A.B.D. Comunicatul menționează că această bază de date auxiliară deservește și utilizatori din cadrul altor unități ale M.A.I: „În scopul repunerii în funcţiune a echipamentului, în cel mai scurt timp posibil, specialiștii D.E.P.A.B.D. desfășoară activități susținute”.

MDRAPFE a anunțat solicitanții de fonduri europene care utilizează sistemul MySMIS2014 că, având în vedere că baza de date amintită este folosită și la validarea utilizatorilor noi în MySMIS2014, pentru moment în sistem nu se pot înregistra utilizatori noi care se identifică cu datele personale. Celelalte componente ale sistemului MySMIS2014 nu sunt afectate.

Conform comunicatului, „în momentul în care deficiența va fi remediată, MAI și MDRAPFE vor anunța public. Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari afectați, perioada depunerii de proiecte pentru apelurile cu termen limită deschise la acest moment în MySMIS2014 va fi prelungită corespunzător perioadei în care s-au manifestat deficiențele”.

Sursa: MDRAPFE