Echipa Expert Consulting

Camelia Mocan

Director instruire si consultanta

Arie de expertiza: finantarea investitiilor de cercetare aplicativa, retehnologizarea intreprinderilor si reengineering, dezvoltarea resurselor umane, marketing general, ergonomia muncii, managementul schimbarii.

Contact: cmocan@expertconsulting.ro

Camelia Mocan este o enciclopedie vie, pentru ca orizontul sau de cunoastere este larg deschis si fiind bine informata poate explica stiintific si detaliat o paleta foarte diversificata de probleme legate de munca si de viata.

Este un deschizator de drumuri, apreciaza provocarea intelectuala a proiectelor-pionierat in regiune, fie ca e vorba despre primul proiect SAPARD, despre incubatorul pentru militarii disponibilizati sau despre proiectele de cercetare-dezvoltare si inovare depuse pe programul IMPACT.

O motiveaza incercarile intelectuale si invatarea lucrurilor noi. Studiaza permanent si nu vrea sa treaca prin viata fara sa inteleaga lucrurile esentiale.

Valoarea in care crede este intelepciunea celui ce intelege lucrurile in profunzime si gaseste conexiuni si relatii intre fapte si fenomene acolo unde altii nu le vad.

Ii plac proiectele de cercetare si dezvoltare care pun in valoare talentul, resursa umana, pentru ca este la randul ei o persoana inventiva, perfectionista si inovativa. Aceste proiecte aduc cu ele intotdeauna o componenta de noutate si contribuie la crearea unei piete pentru produsele inovative.

Este tipul de manager de proiecte care stie sa fructifice in zona business ideile valoroase ce nu ajung sa acceseze piata.

Puterea de analiza si sinteza de care dispune reprezinta abilitatea cu ajutorul careia comunica usor, este empatica si ajuta clientii sa-si inteleaga mai bine propria afacere.

Bogata experienta in relatiile cu clientii, precum si in elaborarea proiectelor strategice de anvergura o fac sa fie o prezenta placuta in public.

Foarte atenta la detaliile administrative si de eligibilitate care insotesc proiectele complexe, isi ofera echipei intreaga experienta si expertiza pentru a depasi momentele delicate ce pot aparea in cadrul unui program de finantare.

Asculta atent si da consultanta, iar viziunea de ansamblu si obiectiva pe care le are asupra proiectelor colegilor ii permit sa indrume echipa pentru a pune ideea in context, pentru a gasi justificarea corecta si a face analiza-diagnostic privind fezabilitatea si functionalitatea reala a acelui business.

Intelege cum se incadreaza un proiect sau o investitie in strategia unei afaceri sau organizatii si stimuleaza colaborarea si parteneriatul intre beneficiari si firme cu proiecte convergente, pentru valorificarea la maximum a rezultatelor si crearea de sinergii in piata.

Crede ca cea mai importanta activitate intr-un business este planificarea proiectelor, de aceasta depinzand succesul unei initiative, mai ales cand este vorba despre afacerea si banii altuia. Clientii care isi externalizeaza managementul de proiect catre Expert Consulting ii deleaga cu incredere Cameliei o parte din atributiile de management si se asteapta la un transfer de know-how in organizare, control si luarea de decizii dificile, in conditii de risc si incertitudine.

Constienta de faptul ca performanta se obtine cu o echipa plina de vitalitate, se intereseaza de starea de sanatate a angajatilor si de bunastarea lor familiala, ajutandu-i sa-si mentina tonusul ridicat.

Camelia este inginer mecanic, fiind absolventa a Universitatii Politehnica Timisoara, specializarea Utilajul si Tehnologia Sudarii. Ulterior a urmat un master pentru consultanta in afaceri la Washington State University si detine certificat professional eliberat de Open University Business School Londra in: management general, marketing si management financiar. Totodata Camelia detine certificat de specializare in formarea adultilor.